Info

Verlof

Bij afwezigheid of verlof van een dokter kan u steeds terecht bij een andere dokter in onze praktijk. Zo kan u dus het hele jaar door, ook tijdens de vakantieperiodes, worden geholpen door een vertrouwde arts die ook inzage heeft in uw medisch dossier.

 

 • Dr. Roobaert is afwezig van 11 september tot en met 29 september 2023 en ook op 9 oktober 2023
 • Dr. Van Parys is afwezig op 30 oktober 2023
 • Dr. Hoogstoel is afwezig van 7 november tot en met 10 november 2023
 • Dr. Vergauwen is afwezig van 13 november tot en met 15 november 2023

Bloedafname verpleegkundige

Er is elke woensdag tussen 8u-12u en elke donderdag tussen 16u30-18u30, een verpleegkundige aanwezig in de praktijk. U kan hierbij terecht voor bloedafnames, wondzorg, ECG en het verwijderen van hechtingen. U dient hiervoor steeds een afspraak te maken. Voor het inplannen hiervan neemt u eerst telefonisch contact op met één van de artsen tijdens het belhalfuur of wordt dit besproken tijdens een voorafgaande consultatie.

U kan dus niet zonder hier vooraf met een arts over gesproken te hebben, langskomen voor een bloedafname of andere. Er dient namelijk op voorhand een aanvraag aangemaakt te worden. Voor het bespreken van een bloedafname en eventuele aanpassingen van therapie, komt u hierna op afspraak bij één van de artsen.

Covidvaccinatie

Wij bieden de mogelijkheid aan om het covidvaccin te laten plaatsen bij de verpleegkundige in de praktijk, onder toezicht van één van de artsen. De covidvaccinatiemomenten gaan door op 4, 5, 12, 18 & 19 oktober en dit OP AFSPRAAK. Gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen met het secretariaat of met één van de artsen tijdens het belmoment.

Griepvaccinatie

Ook dit jaar bieden wij de mogelijkheid aan het griepvaccin te laten plaatsen bij de verpleegkundige in de praktijk, onder toezicht van één van de artsen. De griepvaccinatiemomenten dit jaar zijn op woensdagvoormiddag 15 en 22 november, en op donderdagavond 16 en 23 november. Nieuw dit jaar is dat deze OP AFSPRAAK doorgaan. Gelieve hiervoor telefonisch contact op te nemen met het secretariaat of met één van de artsen tijdens het belmoment.

De risicopatiënten waarbij een griepvaccin wordt aangeraden zijn de volgende:

Categorie A

Groep 1: personen met een hoger risico van complicaties bij influenza, d.w.z.

 • alle zwangere vrouwen ongeacht de fase van de zwangerschap;
 • patiënten vanaf de leeftijd van 6 maanden met een onderliggende chronische aandoening (ook indien gestabiliseerd) van longen, hart (uitgezonderd hypertensie), lever, nieren, aan metabole aandoeningen (inclusief diabetes) of neuromusculaire aandoeningen, aan immuniteitsstoornissen (natuurlijk of geïnduceerd) of met BMI > 35;
 • personen vanaf 65 jaar;
 • personen die in een instelling verblijven;
 • kinderen tussen 6 maanden en 18 jaar onder chronische behandeling met acetylsalicylzuur.

Groep 2: personen werkzaam in de gezondheidssector, binnen en buiten zorginstellingen.

Groep 3: personen die onder hetzelfde dak wonen als

 • de risicopersonen van groep 1
 • kinderen jonger dan 6 maanden.

  Categorie B: 

  alle personen van 50 tot en met 64 jaar, zeker als ze roken, excessief alcohol drinken of zwaarlijvig zijn (BMI > 30).

  Tarieven

  Wij werken gedeconventioneerd, dit betekent dat we ereloonsupplementen kunnen aanrekenen. Voor een consultatie bedraagt het tarief 37,5 euro, voor een huisbezoek 50 euro. Wij passen het systeem van ‘derde betaler’ toe. 

  Aanpassing belmoment

  Vanaf 7/11/22 zullen wij enkel nog ’s ochtends een belmoment hebben. U kan dagelijks tussen 8u en 8u30 de artsen zelf aan de lijn krijgen om korte vragen te stellen. Voor een uitgebreide bespreking van laboresultaten, medicatie aanpassingen, beeldvorming en dergelijke, vragen wij om een afspraak in te plannen.

  Er is vanaf diezelfde datum dagelijks tussen 8u en 11u45 en tussen 14u en 17u45 één van onze vaste secretaresses aanwezig in de praktijk en ook telefonisch bereikbaar. Voor het maken van een afspraak of korte administratieve vragen, kan u bij hen terecht. Tussen 11u45 en 14u en van 17u45 tot 19u zijn wij enkel bereikbaar voor dringende problemen. 

  Start HAIO

  Vanaf 3 oktober 2022 verwelkomen wij Lisa Hoogstoel als huisarts in opleiding (HAIO) in onze praktijk. Zij is afgestudeerd als basisarts en vervolledigt een deel van haar huisartsopleiding bij ons. Zij doet zelfstandig consultaties en huisbezoeken, maar overlegt dagelijks met één van de artsen. Zo blijven wij ook op de hoogte van uw medische situatie. Indien u hierover vragen hebt, kan u deze altijd stellen aan één van ons.

  Patiëntenstop

  Wij hechten veel belang aan een kwaliteitsvolle zorg voor al onze patiënten, en wij kunnen deze niet meer bieden bij een nog verder toenemend patiëntenbestand. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega, maar in afwachting hiervan zien wij ons genoodzaakt een volledige patiëntenstop in te voeren. ENKEL inwonende gezinsleden van ingeschreven patiënten die GEEN globaal medisch dossier hebben bij een andere huisarts in onze regio (Galmaarden, Tollembeek, Vollezele, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Bever) kunnen wij momenteel nog verder helpen.

  U kan zich via het secretariaat telefonisch inschrijven (8u tot 11u45 en 14u tot 17u45) op een wachtlijst voor nieuwe patiënten (enkel voor regio Galmaarden, Tollembeek, Vollezele, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Bever).

  Indien wij merken dat we wat ruimte krijgen om nieuwe patiënten verder te helpen, worden deze in volgorde van inschrijving op de wachtlijst verwittigd. Wij kunnen niet zeggen hoe lang dit zal duren. Wij zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe collega.

  Wij vinden het jammer dit te moeten aankondigen, maar moeten ook onze eigen grenzen respecteren.

  Daarom steunen we ook onderstaand initiatief, samen met onze huisartsenkring. Dit werd gelanceerd door huisartsenvereniging regio Turnhout, maar het structurele huisartsentekort is er in veel regio’s over heel Vlaanderen. Neem zeker een kijkje op onderstaande website.

  Ik vind geen huisarts

  Huisbezoeken

  Wij doen enkel huisbezoeken in deze regio’s: Galmaarden, Vollezele, Tollembeek, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle, Bever

  Wachtdienst

  Op maandag, dinsdag en donderdag wordt u vanaf 19u verwezen naar de weekwacht via het nummer 053 60 82 60. Op woensdag middag is het mogelijk dat u vanaf 12u al naar de wacht verwezen wordt.

  Vanaf vrijdag avond 19u tot maandag ochtend 8u kan u de wachtpost bereiken via 1733, idem bij feestdagen. Voor alle praktische info: zie http://pageni.be