Info

Aanpassing belmoment

Vanaf 7/11/22 zullen wij enkel nog ’s ochtends een belmoment hebben. U kan dagelijks tussen 8u en 8u30 de artsen zelf aan de lijn krijgen om korte vragen te stellen. Voor een uitgebreide bespreking van laboresultaten, medicatie aanpassingen, beeldvorming en dergelijke, vragen wij om een afspraak in te plannen.

Er is vanaf diezelfde datum dagelijks tussen 8u en 11u45 en tussen 14u en 17u45 één van onze vaste secretaresses aanwezig in de praktijk en ook telefonisch bereikbaar. Voor het maken van een afspraak of korte administratieve vragen, kan u bij hen terecht. Tussen 11u45 en 14u en van 17u45 tot 19u zijn wij enkel bereikbaar voor dringende problemen. 

Start HAIO

Vanaf 3 oktober 2022 verwelkomen wij Lisa Hoogstoel als huisarts in opleiding (HAIO) in onze praktijk. Zij is afgestudeerd als basisarts en vervolledigt een deel van haar huisartsopleiding bij ons. Zij doet zelfstandig consultaties en huisbezoeken, maar overlegt dagelijks met één van de artsen. Zo blijven wij ook op de hoogte van uw medische situatie. Indien u hierover vragen hebt, kan u deze altijd stellen aan één van ons.

Griepvaccinatiemoment

Ook dit jaar organiseren wij weer griepvaccinatiemomenten. Dit is telkens één uur dat voorzien wordt om ENKEL griepvaccins te zetten. U kan dus geen andere medische problemen bespreken of voorschriften bekomen. U dient hiervoor niets te betalen, dit wordt rechtstreeks met de mutualiteit verrekend.
U kan zonder afspraak langskomen, MET het griepvaccin. Gelieve ook een vignet van de mutualiteit mee te nemen. Het vaccin zelf kan u bekomen via de apotheek met een voorschrift. Voor dit voorschrift kan u ons opbellen tijdens het belmoment.
Dit zal doorgaan op volgende momenten:

· Woensdag 23 november van 13u tot 14u

· Dinsdag 29 november van 8 u tot 9u

· Vrijdag 9 december van 17u30-18u30

Patiëntenstop

Wij hechten veel belang aan een kwaliteitsvolle zorg voor al onze patiënten, en wij kunnen deze niet meer bieden bij een nog verder toenemend patiëntenbestand. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega, maar in afwachting hiervan zien wij ons genoodzaakt een volledige patiëntenstop in te voeren. ENKEL inwonende gezinsleden van ingeschreven patiënten die GEEN globaal medisch dossier hebben bij een andere huisarts in onze regio (Galmaarden, Tollembeek, Vollezele, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Bever) kunnen wij momenteel nog verder helpen. U zal het via onze website vernemen indien wij terug patiënten kunnen aannemen.

 

Wij vinden het jammer dit te moeten aankondigen, maar moeten ook onze eigen grenzen respecteren.

Daarom steunen we ook onderstaand initiatief, samen met onze huisartsenkring. Dit werd gelanceerd door huisartsenvereniging regio Turnhout, maar het structurele huisartsentekort is er in veel regio’s over heel Vlaanderen. Neem zeker een kijkje op onderstaande website.

Ik vind geen huisarts

Bloedafname verpleegkundige

Vanaf heden hebben wij elke woensdag tussen 8u en 10u een verpleegkundige die bloedafnames doet. Voor het inplannen hiervan neemt u eerst telefonisch contact op met 1 van de artsen tijdens het belhalfuur of wordt dit besproken tijdens een voorafgaande consultatie. U kan dus niet zonder hier vooraf met een arts over gesproken te hebben, langskomen voor een bloedafname. Er dient namelijk op voorhand een aanvraag aangemaakt te worden. Voor het bespreken van een bloedafname en eventuele aanpassingen van therapie, komt u hierna op afspraak bij één van de artsen.

Verlof

Bij afwezigheid of verlof van een dokter kan u steeds terecht bij een andere dokter in onze praktijk. Zo kan u dus het hele jaar door, ook tijdens de vakantieperiodes, worden geholpen door een vertrouwde arts die ook inzage heeft in uw medisch dossier.

  • Dr Van Parys is afwezig op 31 oktober 2022
  • Dr Vergauwen is afwezig van 14 tot en met 16 november 2022
  • Dr Roobaert is afwezig van 17 november tot en met 2 december 2022

Huisbezoeken

Wij doen enkel huisbezoeken in onderstaande regio: Galmaarden, Vollezele, Tollembeek, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle, Bever

Wachtdienst

Op maandag, dinsdag en donderdag wordt u vanaf 19u verwezen naar de weekwacht via het nummer 053 60 82 60. Op woensdag middag is het mogelijk dat u vanaf 13u al naar de wacht verwezen wordt. 

Vanaf vrijdag avond 19u tot maandag ochtend 8u kan u de wachtpost bereiken via 1733, idem bij feestdagen. Voor alle praktische info: zie http://pageni.be