Info

Verlof

Bij afwezigheid of verlof van een dokter kan u steeds terecht bij een andere dokter in onze praktijk. Zo kan u dus het hele jaar door, ook tijdens de vakantieperiodes, worden geholpen door een vertrouwde arts die ook inzage heeft in uw medisch dossier.

  • Dr. Roobaert is afwezig van 5 juli tot en met 12 juli 2024
  • Dr. Van Parys is afwezig van 29 juli tot en met 16 augustus 2024
  • Dr. Vergauwen is afwezig van 19 augustus tot en met 6 september 2024

Bloedafname verpleegkundige

Er is elke woensdag tussen 8u-12u en elke donderdag tussen 16u30-18u30, een verpleegkundige aanwezig in de praktijk. U kan hierbij terecht voor bloedafnames, wondzorg, ECG en het verwijderen van hechtingen. U dient hiervoor steeds een afspraak te maken. Voor het inplannen hiervan neemt u eerst telefonisch contact op met één van de artsen tijdens het belhalfuur of wordt dit besproken tijdens een voorafgaande consultatie.

U kan dus niet zonder hier vooraf met een arts over gesproken te hebben, langskomen voor een bloedafname of andere. Er dient namelijk op voorhand een aanvraag aangemaakt te worden. Voor het bespreken van een bloedafname en eventuele aanpassingen van therapie, komt u hierna op afspraak bij één van de artsen

Tarieven

Wij werken gedeconventioneerd, dit betekent dat we ereloonsupplementen kunnen aanrekenen. Voor een consultatie bedraagt het tarief 39 euro, voor een huisbezoek 53 euro. Wij passen het systeem van ‘derde betaler’ toe. 

Belmoment

U kan dagelijks tussen 8u en 8u30 de artsen zelf aan de lijn krijgen om korte vragen te stellen. Voor een uitgebreide bespreking van laboresultaten, medicatie aanpassingen, beeldvorming en dergelijke, vragen wij om een afspraak in te plannen.

Patiëntenstop

Wij hechten veel belang aan een kwaliteitsvolle zorg voor al onze patiënten, en wij kunnen deze niet meer bieden bij een nog verder toenemend patiëntenbestand. Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega, maar in afwachting hiervan zien wij ons genoodzaakt een volledige patiëntenstop in te voeren. ENKEL inwonende gezinsleden van ingeschreven patiënten die GEEN globaal medisch dossier hebben bij een andere huisarts in onze regio (Galmaarden, Tollembeek, Vollezele, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Bever) kunnen wij momenteel nog verder helpen.

U kan zich via het secretariaat telefonisch inschrijven (8u tot 11u45) op een wachtlijst voor nieuwe patiënten (enkel voor regio Galmaarden, Tollembeek, Vollezele, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Bever).

Indien wij merken dat we wat ruimte krijgen om nieuwe patiënten verder te helpen, worden deze in volgorde van inschrijving op de wachtlijst verwittigd. Wij kunnen niet zeggen hoe lang dit zal duren. Wij zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe collega.

Wij vinden het jammer dit te moeten aankondigen, maar moeten ook onze eigen grenzen respecteren.

Daarom steunen we ook onderstaand initiatief, samen met onze huisartsenkring. Dit werd gelanceerd door huisartsenvereniging regio Turnhout, maar het structurele huisartsentekort is er in veel regio’s over heel Vlaanderen. Neem zeker een kijkje op onderstaande website.

Ik vind geen huisarts

Huisbezoeken

Wij doen enkel huisbezoeken in deze regio’s: Galmaarden, Vollezele, Tollembeek, Oetingen, Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle, Bever

Wachtdienst

Op maandag, dinsdag en donderdag wordt u vanaf 19u verwezen naar de weekwacht via het nummer 053 60 82 60. Op woensdag middag is het mogelijk dat u vanaf 12u al naar de wacht verwezen wordt.

Vanaf vrijdag avond 19u tot maandag ochtend 8u kan u de wachtpost bereiken via 1733, idem bij feestdagen. Voor alle praktische info: zie http://pageni.be